Vaknade med ett ryck, kollade klockan, 07:18, helv… Skrek jag! Insåg att jag inte försovit mig utan var på Viking Line och hade gott om tid.

Åt en god frukost utan att frossa av alla godsaker utan höll mig till beprövade livsmedel.

Vid kaj promenerade Vi över till Centralstationen för vidare transport till St. Petersburg. Döm av vår förvåning när tåget visade sig vara hypermodernt med alkt mat kan önska av en tågresa. Långt från det gamla tåg vi såg framför oss när vi bokade resan.


Visade passet 2 ggr på 30min och fick fylla i dessa mikroskopiskt små migrationspapper.
Fick fotografera och förstora för att kunna läsa ( kanske dags för en synundersökning)

Äntligen framme i S:t Petersburg, Rysslands andra största stad – den mest europeiska av ryska städer – på många sätt så orysk, anlagd för att vara fönstret mot Europa av tsar Peter den store – namnet är efter honom