Jag verkligen älskar att vara farthållare. Den tacksamhet man får efteråt lever man på länge.

När jag fick frågan om jag ville vara farthållare på Stockholm halvmarathon tvekade jag inte en tusendel. I år valde jag att springa på 1:45 istället för 1:50 som förra året.

I år stod jag dessutom kl. 10:00-14:30 och skötte farthållaretältet, där vi delade ut armband och berättade hur farthållningen går till.

I år hade jag förmånen att springa med vännen Guillermo som är en rutinerad ledare från TSM och en grym löpare.

Efter ca 1km var det dags att göra sig av med ballongen. Springer fram och ska ge den till några barn. Snöret men ballongen fastnar i flaggan. Barnen skriker av förtvivlan när hjälten och fotografen Benny får tag på ballongen och kan ge barnen den. Vilken dramatik.

Att springa på 1:45 efter att ha stått på kullersten i nästan 5 tim och dessutom inte tillfört tillräckligt med energi blev en större utmaning än jag först anat. Vid 16km var det segt, men inte värre än att jag kunde plåga mig de sista 5km.

Gick över mållinjen på nästan exakt utlovad tid och hade ett 15-tal deltagare som tackade för farthållningen, sånt värmer.

På vägen hem var det stopp i pendeltågstrafiken och det som brukar ta 30min tog närmare 2tim. Jag somnade som en klubbad säl när jag kom hem.

Syns nästa år