Har sedan några månader en godkänd ansökan att slå världsrekord i spinning på 24tim. För att hitta deltagare och testa min egen förmåga skapade jag ett event på Actic Kista där vi skulle försöka slå Svenskt rekord i spinning på 12:10min.

För att detta skulle bli godkänt krävdes 1 instruktör, minst 10 deltagare, färdigt manus med spinningpass dokumenterat, banprofil, planerade pauser.

Mina egna förberedelser var sämsta tänkbara med 10 dagar semester och sedan en vecka småkrasslig med mycket begränsad träning.

Mitt planerade kostintag för 12 tim kan verka en aning konstigt men det är sådant jag vet funkar för mig då jag gjort 4 Ironman med liknande kostupplägg.

Jag på plats på gymmet kl. 05:00 och sprang ett tröskelpass för att få mina km och därmed bibehålla min runstreak
Spinning började kl. 07:00 och deltagarna visade tidigt att dom var taggade för 12tim.
Timmarna gick förvånansvärt snabbt och musikstilar, tävlingar, frågesport, straffrundor, lekar, dans avlöste varandra och helt plötsligt var det nedräkning till Final Countdown med Europe.
Detta är det längsta kända organiserade spinningpass enligt Guiness regelverk och därmed gällande Svenskt rekord.

De som hjälpte mig att slå rekordet är dessa hjältar:

Sophie Engström, Avner Linda Maureen Da Shamala Samuelsson Charlotta Häggström Ann Jansson Marie Carlsson Johan Östrand Karsten Ovesen Jonas Westfelt