Helsingfors 10k

Året första tävling blev först 27/4 i Helsingfors. Sprang iof Premiärmilen som farthållare på 46min, så det räknas som min snabbaste mil hittills i år.

Då jag inte tävlat på 6 månader är det omöjligt att sia om sluttid, men har satt mål att springa under 45min. Avslutade förra säsongen med 41:01 i Tel Aviv men är långt ifrån den formen just nu.

Nu tar vi det från början……..

Gick ombord på Silja Sympony kl. 15:15 och fick en chock när vi kom till hytten, Precis vid orkesterdiket med garanterat ingen sömn förrän på småtimmarna.

Gick till info och ville byta men kunde inte få besked förrän 17:00. Väl åter lyckades man trolla fram en annan hytt som både var allergifri och garanterat lugn. Yes skönhetssömnen var räddad.

Det blev en lugn kväll med lättare middag och lite spel på pokermaskinerna.

Efter en bra natts sömn anlände vi Helsingfors kl. 10:30 och gick till nummerlappsutdelning på Forum.

Var på plats vid startområdet vid Senattorget i god tid och solen stekte som på en högsommardag och det var för ovanlighetens skull vindstilla.

Roligast var nog alla icke deltagande Japaner som fotograferade sig med löparna på torget

Bestämde mig i startfållan för att starta aggresivt och ställde mig längst fram med farthållaren för sub 40. Lyckades hänga med första 3km innan jag fick släppa då benen hade tagit för mycket stryk på första kilometerns kullersten.

Resterande 7 km blev en kamp mot hjärnan som gjorde allt för att få mig att kliva av och bryta, men det fanns inte på kartan, i mål skulle jag till varje pris. Lufsade till slut över mållinjen på 43:2z9, vilken jag långt ifrån är nöjd med även om jag blev 3:a i min klass.

Nu blir det fokus på fartpass ett tag framöver. Det är många minuter som ska kapas till Veteran- SM på 10km om 7 veckor.